Babson College IV. félév 2. negyedév – A lezárás

Az utolsó etap. A célegyenes. Az utolsó hónapok, napok. Még fel se fogtam mekkora hajrázás volt a végén. Mind a magánéletemben, mind az üzleti életben tele voltam kihívásokkal, örömmel, félelemmel, boldogsággal és küzdelemmel…

A Babson College lezáró időszaka

Miami egyik estéjén a parton

Az utolsó negyedév tantárgya

A korábbi cikkemben bővebben bemutattam a Capstone – Corporate Entrepreneurship tantárgyunkat. Egy ötlet köré kellett 5 fős csoportokat alkotni. A mi csapatunk ötlete Christinától származott, a neve Nifty volt. A koncepció azon alapult, hogy a középosztály amikor nagyvárosról nagyvárosra költözik (pl. Miamiből New Yorkba vagy fordítva), akkor nem igazán van ideje arra, hogy a bútorokat eladja. Vannak, akik garázsvásárokkal oldják meg, ha idejük engedi, a felsőosztálybeliek pedig eladományozzák. Viszont van az a réteg, akinek az az 5-10.000 dollár számít, viszont ideje nincs vele foglalkozni. A Nifty őket célozza meg bútorok viszonteladásával foglalkozó platformjával. A második negyedévben elkészítettük a pénzügyi tervet és a pitch decket hozzá, valamint gyakoroltuk többször a befektetők előtti prezentációt is.

A tantárgy lényege, hogy megtanítson, hogyan jutsz el az ötlettől a befektetők előtti prezentációig. A meghívott vendégelőadók gondolkodásmódja és látásmódja segítette a folyamat megértését. Az esettanulmányok segítségével rávilágított Mark (a tanárunk) az elkövethető hibákra vagy a jó példákra.

Záróvizsga

Maga a záróvizsga (elméletileg) összességében nem volt nehéz, mert már sokszor tárgyaltam befektetőkkel, vagy mutattam be a vállalkozási ötleteimet. A nyilvánosbeszéd sem áll tőlem távol, többek között 2013-ban volt egy TEDxYouth előadásom, és 2017-ből egy TEDxDanubia előadásom is, amihez több hónapos képzés is társult akkor. De egyébként is sok előadást tartottam, és több konferencián adtam elő. Az angolul való beszéd/előadás sem okoz meglepetést, nem először fordult már elő ilyen az életemben.

Mégis nagyon izgultam. Talán amiatt is, mert éreztem, hogy ez az előadás más, mint a fentiek. Ez az előadás a csúcspontja az elmúlt két éves munkámnak.

A zsűriben három ember ült:

 • A Morgan Stanley egyik igazgatója
 • Egy angyalbefektető
 • Informatikai vezető

Az előadásra 8 perc állt rendelkezésre, majd további 8 perc a kérdésekre. Mindenki prezentált a csapatunkból természetesen. Az én területem a Nifty pénzügyi tervének bemutatása volt. Bepillantást nyújtottam a tervezett bevételekbe és kiadásokba, valamint a cash-flow áramlásba. Amint véget ért, nagyon felszabadult érzésem volt. Óriási kő esett le a szívemről. Túl voltam rajta. El se hittem.

És közben megérkezett a levél, hogy felvettek a Beta Gamma Sigma Tiszteletbeli Társaságba (Beta Gamma Sigma Honor Society)

Mi az a Beta Gamma Sigma Tiszteletbeli Társaság?

A Beta Gamma Sigma a nemzetközileg legjobb üzleti iskolák top diákjainak a tiszteletbeli társasága. A szervezetet 1913-ban alapították, és világszerte 800,000 tagja van. A tagjai 190 országban élnek, és jelenleg ez a legnagyobb alumni csoportja a top üzleti iskoláknak. (Mivel Magyarországon nincsen top üzleti iskola, így bekerülni sem lehet magyar egyetemről.)

Hogyan lehetsz a tagja?

A tagságra való jogosultság feltételei közé tartozik, hogy az üzleti iskola alapszakán a top 10%-ba, a mesterszakán/MBA képzésén a top 20%-ban kell lenned. Azzal, hogy én a legjobb diákok között végeztem a Babson College-on, ezért kaptam meghívást a szervezetbe.

Mit szimbolizálnak a betűk?

Béta – A görög Bebaeos szó kezdőbetűje, amely a becsületet szimbolizálja/jelenti. A becsület a személyes integritás és a kiváló jellem megtestesítője. Olyan tulajdonság, amely minden olyan személyben megtalálható, aki MEGÉRDEMLI, hogy másokat vezessen. Tiszteletreméltó személyként lelkiismeretesen törekszik arra, hogy felismerje, fenntartsa és ösztönözze azt, ami etikus és igazságos. A becsület mint egyfajta utat mutató csillag, önzetlenségre, társadalmi felelősségvállalásra és önzés helyett mások szolgálatára ösztönöz minket.

Gamma – A görög Gnosis szó kezdőbetűje, amely a bölcsességet szimbolizálja/jelenti. A bölcsesség a tapasztalatok által tesztelt tudás, ötvözve a józan ítélőképességgel. Elutasítja az előítéleteket, és ragaszkodik a gondolat és véleménynyilvánítás szabadságához. A bölcsességgel rendelkező emberek folyamatosan törekszenek arra, hogy jobban megértsék a megismert dolgokat, és szüntelenül kutatják az ismeretlent. A bölcs ember a mindennapi életben találkozva az ezernyi ténnyel és fogalommal, különleges képességet gyakorol a kiválasztás, az elrendezés, a viszonyítás, az értelmezés és az alkalmazás terén. Ez egy olyan kihívás, amely a legkiválóbb elmékhez méltó.

Sigma – A görög Spoude szó kezdőbetűje, amely a komolyságot szimbolizálja/jelenti. A komolyság a teljesítménnyel mérhető lelkesedés, amelyet az ész fegyelmez és az őszinteség nemesít. Ez a dinamikus tulajdonság minden nagy teljesítményhez elengedhetetlen. Komolyság nélkül a Becsület és a Bölcsesség sokat veszít a potenciális hatékonyságából. A legnagyobb személyes eredmények a becsület, a bölcsesség és a komolyság keveredése a vezetők elméjében és szívében. Ezeknek a tulajdonságoknak az egészséges egyesülése jutalom az egyén számára, és fejlődés a társadalom számára.

Ehhez szerveztek egy Ünnepséget, ahol ünnepélyesen átadták az ehhez tartozó Oklevelet, valamint elmondtuk a szervezet beiktatási esküjét.

Záróvizsga és Diplomaosztó közötti időszak

A záróvizsgának május elsején lett vége. A diplomaosztó és a díjkiosztó ünnepséget május 13-án és 14-én rendezték meg. A kettő között kint maradtam. A családom május 1-jén érkezett közvetlenül a záróvizsga után, és a kettő közötti időt utazással töltöttük.

A szokásos edzés nem maradhatott el a Miami Beachen. De most sokkal különlegesebb volt az eddigieknél, mert a testvéremmel edzhettem az óceánparton.

NCIS – Miami helyszínelők

Anya egyik kedvenc sorozata a Miami helyszínelők, ezért kérte, hogy ha már arra járunk, akkor nézzük meg azt az épületet, ami a sorozatban szerepel. Kiderült, hogy az épület tényleg létezik és működik. Az valóban a Miami Rendőrséghez tartozik, és ott vannak a bűnügyi helyszínelők. Az épület mellett pedig egy börtön van, és mellette egy börtönparkoló.

Arra gurultunk éppen, és kerestem a bejáratot az épülethez. Nem igazán találtuk, hogy merre tudunk bemenni. És ahogy néztük, nem is volt engedélyezett a bejárás. Éppen a börtön parkolója előtt haladtam el, amikor egyszer csak egy rendőr kezdett el mögöttem villogni. Megállt mellettem, és megkérdezte szolidan, hogy eltévedtem? Mit is keresek pontosan?

Én elmosolyodtam, aztán el is nevettem magam. Kérdezte, hogy mi olyan vicces? Mondtam, hogy amit most mondok, lehet, hogy hihetetlennek hangzik, de a következő a helyzet. Az anyukám, aki itt ül hátul, neki a kedvenc sorozata a Miami helyszínelők. És mindenképpen meg szerette volna nézni az épületet, ahol a bűnügyi labor volt, amit minden részben mutattak a sorozatban.

Kérdezte, hogy honnan jöttünk. Válaszoltam, hogy Magyarországról. Egy mosollyal a szájja szélén kezdett bele: történetesen ő egy helyszínelő, pont mint a sorozat főhősei. És ha van kedvünk, szívesen megmutatja nekünk az épületet. Úgyhogy így mentünk be a Miami Rendőrség Bünügyi Épületéhez. A kolléga kézlegyintéssel jelezte a többieknek, hogy vele vagyunk, és az ő engedélyével vagyunk itt. Szerzett számunkra egy felejthetetlen élményt. De biztos vagyok benne, hogy mi is szereztünk neki egy jó mesélni való sztorit.

Szellemi Egyetemi Kalandok

Az utazás alatt szellemileg is inspirálódtunk. Jártunk a Harvardon, megnéztük az MIT Egyetemet, ahova a tesóm szeretne jelentkezni, sétáltunk a Cornell Egyetem falai között, megtekintettük a Yale Egyetemet, ahol Bende barátom fog szeptembertől tanulni, valamint töltöttünk egy kis időt a Brown Egyetemen. Megnéztük Balto szobrát is, aki a Jövőt Építők Generációja Egyesület kabalaállatának, Togonak a szánhúzótársa volt.

Cornell University
Harvard University
Yale University
Baltoval a Central Parkban
MIT Universtiy

Dean’s Leadership Award/Dékáni Vezetői Díj

Április közepén érkezett egy különleges meghívó az email postafiókomba. Az állt rajta, hogy szeretettel várnak a díjkiosztó ünnepségre! Felcsillant a szemem, izgatottan olvastam tovább. A zártkörű és kizárólag a díjazottak és hozzátartozóik számára szóló esemény egy nappal a diplomaosztó ünnepség előtt kerül megrendezésre az egyetem főépületében.

Ki kap ilyen díjat?

A Dékáni Vezetői Díjat a Babson College azon Top 10 diákja kapja, akik a legjobb tanulmányi eredményt érték el és mellette megmutatták vezetői képességeiket  a Babson számára. Azon szerencsés emberek közé tartozom, akik megkaphatták ezt a díjat.

A díjkiosztó napja

A díjkiosztóra annak rendje és módja szerint fess öltönyben, igényesen, úriember módjára érkeztem. A kitüntetést büszkén vehettem át. A szűk meghívott listában bizony ott volt anyukám, a testvérem és barátnője is. És persze a feleségem virtuálisan követte nyomon az eseményeket. Mert a nyertesek vagy hozzátartozóik, ha valami miatt nem tudtak résztvenni, akkor kaptak egy speciális linket ahol végigkísérhették (vicces, hogy erre a szóra a word „végigkísértették” javítást ajánlott) a díjátadót.

Diplomaosztó

Másnap reggel hétágra sütött a nap. A diplomaosztó kora délután kezdődött, így a délelőttöt pihenéssel töltöttük. Ha láttatok már filmekben diplomaosztó ünnepséget, akkor annyit mondhatok, hogy ez pont olyan volt, mint a filmekben! Egy-két héttel korábban minden végzős diák előre megkapta már a talárt és a sapkát, amit az egyetem épületében lehetett átvenni. Ezt meg is tarthattuk, úgyhogy én hazahoztam őket emlékbe.

Amint megérkeztünk, külön váltunk. Én mentem a regisztrációs pulthoz, a család többi tagja elment sétálni egyet az egyetem területén és megkereste a diplomaosztó helyszínét. Korábban a talár és a sapka mellé kaptunk egy mályva színű bojtot is. Ez volt az „alapbojt”, ez jelképezte, hogy lediplomáztunk. Emellett a regisztráció során kaphattál még egy bojtot is a kiemelkedő teljesítményedért. Az új bojt színe jelölte az elért eredményedet/tanulmányi átlagodat.

 • Fehér bojt: Cum Laude eredményt elérő diákok (GPA 3.6-3.69)
 • Piros bojt: Magna Cum Laude eredményt elérő diákok (GPA 3.7-3.79)
 • Sárga bojt: Summa Cum Laude eredményt elérő diákok (GPA 3.8-4)

Ehhez röviden annyi kiegészítés, hogy az amerikai GPA rendszerben a 4-es eredmény a lehető legmagasabb. Itt nem 1-5-ig terjedő skála, hanem 0-4-ig terjedő jegyek vannak. A jegyek egyébként betűk, A-tól F-ig , ahol minden betű konvertálható egy GPA számra. Ez a konvertálás egyetemeknél egy picit eltérő lehet, de nagyrészt egységes (Van ahol pl. az „A” a 4-es, van ahol külön van „A+” és az jelenti a 4-es jegyet). Itt megismerheted a leírást róla, ha szeretnél bővebb információt tudni.

A Babson esetén az A minősítés jelenti a GPA 4 eredményt, az A- pedig a GPA 3.67 eredményt. A kettő között számot/jegyet nem tudsz kapni, csak az átlagod kerülhet oda. Azaz Summa Cum Laude minősítés azt jelenti, hogy az összes tantárgyad A minősítésű (azaz 4), esetleg 1-2 tantárgyból lehetsz A- (3.67; azaz olyan, mintha ötös alá jegyet kapnál Magyarországon)

Az én GPA átlagom 3.93 lett végül.

Itt annyit szintén érdemes hozzátenni, hogy ez a fenti GPA elosztás a minősítéseket illetően egyetemenként különbözhet, és alapszak és mesterszak között is eltérő. A fenti minősítések a Babson College MBA programjának a minősítését mutatják.

A záróvizsga utáni koccintás az osztállyal

A diplomaátadó

Maga az esemény is eszméletlenül profin volt megszervezve. Egy hónappal korábban le kellett adni a nevünket fonetikus írással, valamint fel kellett venni hanganyagban a neved kiejtését is. Ehhez készítettek számodra egy névkártyát, amely tartalmazta a felolvasó számára a helyes kiejtést fonetikus írott változatban. Ezt a kártyát a regisztráció során adták oda nekem.

Amint lementek az ünnepi beszédek, mesterszakos programonként ABC sorrendben mentünk ki a diploma átadásához. Olyan érzésem volt, mint a Forma-1 rajtjánál. A sorbaállás közben kezünkbe adták a diplomát, és amint a sor elejére kerültem, átadtam egy szervezőnek a névkártyádat. Elvette és odaadta a bemondó hölgynek. Majd a kezével megállított, és rajtjelzéssel mutatta, hogy mikor indulhatok befelé kezet fogni a Babson elnökével. Itt 15-20 másodperc állt rendelkezésre, ennek a történetét hamarosan megismered. Egy kézfogás itt, egy mosoly fotóval ott, bojtot átfordítani, és már jöhetett is a következő. Visszabandukoltam egy óriási lelki mosollyal a helyemre, miközben a családom fotózáporral üdvözölt. Kicsit elmerengtem, elvesztettem az időérzékemet. Egyszer csak érkezett a tapsvihar, és nagy zenebona közepette kilőtték a konfettiket.

A diplomámmal a kezemben

Konfetti élménye

Egészen addig a pontig nem igazán fogtam fel, hogy mi is történik velem. Amint kilőtték a konfettit, vettem egy nagy levegőt, és átfutott rajtam egy különleges érzés. Végeztem. Megcsináltam. Sikerült. Lediplomáztam a vállalkozás területén a világ legjobb MBA képzésén. Beteljesült egy régóta vágyott álmom. Elmosolyodtam. Egy pár pillanat alatt lepörgött a két évem izgalmai, szenvedése, kihívása és eredménye. Megérte. Újra megcsinálnám.

Állófogadás a kertben

A diplomaosztó végén találkoztunk az osztálytársakkal és készítettünk pár képet emlékbe. Ezt követően átsétáltunk a Babson udvarában egy állófogadásra, ahol nagy sátrakkal, rengeteg pezsgővel, sajtokkal és gyümölcsökkel vártak minket. Ez az örömkönnyek és mosolyok délutáni piknikje volt a végzett diákok és családjai számára. Érdekes volt látni az évfolyamtársaimnál, ahogy átüti az esemény az érzelmi falaikat. Volt aki elvonult, volt aki ölelgetett mindenkit, volt aki egy szimpla networking eseményt látott benne, volt aki lefagyott és el sem hitte, hogy eljött ez a pillanat.

Osztályfotó a Babson Földgömb előtt

Elnöki sztori

Ez egy számomra izgalmas történet. Arra gondoltam, hogy megosztom veletek. Van benne szerencse, van benne sors, van benne üzenet. Nekem tetszett, és úgy gondoltam, szívesen elmesélem.

Elnöki Állófogadás

Két nappal a diplomaosztó előtt a Babson College elnöke meghívta a végzett hallgatókat a házához egy állófogadásra. Még sosem volt lehetőségem találkozni vele, ezért mindenképpen úgy akartam szervezni a programot, hogy tudjak vele találkozni, akárcsak egy fotó erejéig.

Mivel Boston belvárosából érkeztem,  ezért időben el akartam indultam kocsival, hogy véletlenül se késsek az eseményről. Korán sikerült érkeztem, ott voltam fél órával hamarabb. Így 15 percet szundítottam a kocsiban, hívhatjuk power napnek is. Közvetlenül a ház mellett álltam meg. Az eseményre fekete bársonygatyát vettem inggel. Ahogy félálomban nyitogattam a szemem, arra lettem figyelmes, hogy a kocsi mellett elsétált 3 öltönyös alak. Ouh… alul öltöztem.

Pedig azt írták az eseményre, hogy „business casual/üzleti hétköznapi viselet” a dresscode. Összeszedtem magam, kikászálódtam a kocsiból és kihalásztam a kék öltönyzakómat, hogy ezzel tompítsam a különbséget. A királykék öltönyzakó egészen feltűnő jelenség. Készen állva a találkozóra, vettem egy nagy levegőt és bementem az elnöki ház hátsó udvarába, ahol fogadták a vendégeket. Az asztalok tele voltak étellel és itallal, fel voltak készülve ránk. Elkezdtem egy ismeretlen hölggyel beszélgetni, aki érdeklődve hallgatta, hogy Magyarországról jöttem, és egyetlen magyarként hogyan oldottam meg a Covid alatt a képzést, hogyan utaztam másfél havonta oda-vissza Európa és Amerika között. Már kezdtünk belemerülni a magánéleti témákba is, amikor kiderült, hogy ő egyébként az elnök rendezvényszervező asszisztense. Felvetette, hogy lenne kedvem megismerkedni az elnök úrral? Talán kiülhetett a meglepetés az arcomra, de szemrebbenés nélkül igent mondtam. Bólintott és jelezte, hogy kövessem. Pár másodperccel később az elnök úr mellett álltam és beszélgettem vele.  Tíz percet volt szerencsém beszélgetni vele. Kaptam a lehetőségen, és megkérdeztem tőle, hogy – tekintve hogy 2 nagyon komoly céget is felépített már az életében, és jelenleg is tanít az egyetemen, – melyiket szereti jobban? A vállalkozást vagy a tanítást?

A válasza ennyi volt: „Yes!” (Igen!)

– Mivel nem volt egyértelmű a válasz elsőre, ezért nekifutottam még egyszer. Ha lehet választani, melyiket preferálja?

A válasza újra: „Yes!”

– És azonnal értettem.

Mindkettőt szereti, sőt imádja. És választani sem akar. Miért kéne?

Mindig is csodáltam, hogy tudnak az ilyen típusú komoly emberek 1-1 szóban, kifejezésben akkora mély tartalmat rakni. Látta rajtam, hogy értettem. Nyugtázta, hogy vág az eszem. Éreztem, hogy ha megkérdezném újra, ha tovább feszegetném, hogy döntsön, priorizáljon, akkor ennyi lett volna, eljátszottam volna nála az esélyt. Így viszont „smart kid” (okos gyerekként) könyvelt el. Királykék zakó, smart kid Európából, megjegyezve. Ezért megkaphattam az esélyt, 2-3 percet, hogy bemutatkozzak, ki vagyok, mit dolgozom, mi a történetem. Megköszöntem az idejét és élveztem tovább az állófogadást.

Mellesleg a vendégek valóban üzleti hétköznapi viseletben voltak. Az a három ember, aki öltönyben elsétált, nem erre a rendezvényre jött. Elmosolyodtam.

Díjkiosztó

A díjkiosztó ünnepségen már a teljes királykék öltönyszettet vettem fel. Az Egyetem egyik dísztermében szervezték a gálát, ahol középen foglaltam helyet. Az elnök úr tartotta a megnyitóbeszédet. Kiállt középre, és azzal kezdte mondandóját, hogy ő nem az a típus, aki szövegből felolvassa a gondolatokat. Inkább átadja energiával, lendülettel és dinamikával. Bele is kezdett nagy hévvel a történetébe, és egy ponton megakadt a beszéde. Éppen rám nézett, a királykék öltönyömre pár méterrel előrébb. Láttam az arcán, hogy megismert. Elmosolyodott és ment tovább. Összekötötte az előző nap emlékével.

A díjkiosztón az alelnök adta át az én díjamat. Mikor kezet fogtunk, odasúgta, hogy „Nice suit! (szép öltöny!)” Kezet ráztunk, én büszkén vettem át a díjat és foglaltam el a helyem.

A diplomaosztó

Az ünnepség során talárban, sárga bojttal a sapkámon sétáltam nagy mosollyal az elnök úr felé. Erős kézfogás, oldalra fordulás és széles mosoly, katt a fénykép. Ilyenkor mindössze 15-20 másodperc áll rendelkezésre. Ki is használtam: „Good to see you again, Mr. President/Jó újra látni Elnök úr” köszöntem oda. Elmosolyodott. Láttam, hogy felismert. Beálltunk a képhez, majd azt mondta, „Egy napon én leszek büszke erre a képre, nem Te!” – És mindez szívből, őszintén hangzott el. Bevallom, kicsit meg is érintett. De azért a kisördög ott motoszkált bennem: mi van, ha mindenkinek ezt mondja?

Így hát vettem a fáradtságot, – köszönhetően annak, hogy az elején ültem, – és megfigyeltem a következő 30 embernél azt, hogy mit mondott nekik. És elismerően nyugtáztam, hogy „Congratulations/Gratulálok!” és hasonló szavak, mondatok formálódtak, de leggyakrabban semmi nem hangzott el.

Érdekes, hogy 1-1 véletlen mennyire hozzá tud járulni az életedhez. Ha nem veszek zakót, akkor nem biztos, hogy fejben másodpercek alatt összeköt. (Utána úgyse gondolkodott volna rajta…) Ha nem érkezek elsők között, nem tudok az asszisztensével beszélgetni, és nem visz oda személyesen bemutatni. A sok véletlen összeadódik, és apróságokból lesz a szerencse. Hívhatjuk szerencsének, sorsnak, Isten kezének, bármi is legyen is, tetszik.

Mindenki egészségére!

Diplomakeret

A diplomámhoz vettem egy diplomakeretet még az utazás elején arra számítva, hogy már nem lesz lehetőség az ünnepség napján, mert a bolt le lesz rabolva.

A diplomakeretnek izgalmas útja volt. Először megértük bepasszírozni a kocsiba, végigutazta velünk a két hetet, de a legnagyobb kihívást mégis a repülőút okozta. Mivel üveg borította, ezért nem lehetett berakni a többi nagy csomag közé. Velem sem utazhatott közvetlenül, se felettem a repülőn, mert az üveg törékenysége és nagysága miatt veszélyes. Előre jeleztem a kihívást a becsekkolásnál, ezért mindkét repülőúton (Boston-Amszterdam & Amszterdam-Budapest) még a beszállás előtt külön odahívtak, és elsők között szálltam fel a gépre. Az első gépen a pilóta kérte el a keretet, és First Classon utazhatott, a második gépen a légiutaskísérő kérte el, és Business Classon utazott. Felvetettem azonnal a lehetőséget, hogy szívesen cserélek a képkerettel helyet, de nem díjazták az ötletemet 😀

Random kávézó

Beindult Budapesten a kávézóm is. Az Astorián jelenleg a legjobban értékelt helynek számít. Lehet foglalni a Husky szobát és a Nagy termet is szülinapra, üzleti prezentációk lebonyolítására, vagy éppen esti mókára. Bővebb részletek a Random honlapján érhetők el.

A hely nem titkolt célja, hogy fejlődni vágyó emberek találkozóhelye legyen. Ha van kedvetek, nézzetek el. Itt található: https://goo.gl/maps/CigzPUE75DGeZXKY8

Farkas Dezső blogja

Köszönöm szépen, hogy nyomon követtétek az elmúlt két év eseményeit.

Utólag visszatekintve talán azért is különlegesek a cikkek, mert az elejétől kezdve őszintén megírtam a történetet a küzdéseimmel, érzéseimmel és kihívásaimmal. Úgy vágtam bele, hogy nem tudtam, hogy mi fog történni. Érdekes lenne ismerni egy olyan statisztikát is, hogy egy ilyen vállalkozásba hányan kezdenének bele olyan helyzetben, mint amiben én voltam két évvel ezelőtt. És ebből hány embernek sikerülne?

Fontos visszajelzés számomra

Ha tetszett az elmúlt két évem története, a cikkek, amikre órákat, napokat áldoztam, meg szeretnélek kérni Titeket, hogy adjatok egy kis visszajelzést.

 • Nektek hogy tetszettek?
 • Mi az, amit hazavittetek belőle?
 • Mi az, ami rezonált?
 • Miért olvastátok?
 • Maradt esetleg bennetek kérdés? Most tegyétek fel!

Ehhez létrehoztam egy Google kérdőívet/sablont, amelyben akár névvel, akár név nélkül tudtok üzenetet hagyni, visszajelzést adni vagy éppen feltenni azokat a kérdéseket, amik a két év történetéből még szívesen megtudnátok.

Hálás lennék, ha kapnék visszajelzéseket Tőletek! Tudom, hogy sokan úgy olvassátok, hogy eddig semmilyen kedvelést, hozzászólást nem tettetek se facebookon, se a blogomon. Ha most az egyszer megtennétek, annak örülnék. Nekem két évnyi munkám, írásom van benne, nektek mindössze pár perc visszajelzés.

Kérlek ide a linkre kattintva nyissátok meg és szánjatok rá 1 percet, hogy kitöltitek! Köszönöm!

Hogyan tovább?

Erről bővebben később fogok majd beszélni. Egyelőre le vagyok merülve. És egy picit szeretném élvezni a nyarat is. Örülök, hogy felszabadult az MBA adta leterheltség. Pihenek és feltöltődők. Aztán szeptembertől újabb nagy erőbedobás lesz. Hol találhattok meg a leggyakrabban a nyáron? A kávézómban.

Addig is, Ad Maiora!

Ha tetszett a blogcikkem, Farkas Dezső története, és szeretnél még több szakmai cikket/élménybeszámolót olvasni a jövőben, kérlek támogass/oszd meg a cikkemet! Ha még nem olvastad az előzményeket, olvass el:

 1. Farkas Dezső útja a Babson College MBA képzésére 
 2. Farkas Dezső – Babon College MBA [1. rész]
 3. Farkas Dezső – Babson College MBA [Az első amerikai út története]
 4. Farkas Dezső – Babson Colege – A második félév [I. rész]
 5. Farkas Dezső – Babson College – A második félév [II. rész]
 6. Farkas Dezső – Babson College 3. félév [1. rész] #Miami
 7. Farkas Dezső – Babson College 3. félév [2. rész] #Boston
 8. Farkas Dezső – Babson College 3. félév [3. rész] #NewYork
 9. Farkas Dezső – Babson College 3. félév [4. rész] #Washington
 10. Farkas Dezső – Babson College 3. félév [5. rész] #Boston
 11. Farkas Dezső – Babson College 3. félév [6. rész] #Miami
 12. Farkas Dezső – Babson College III. félév [2. negyedév]
 13. Farkas Dezső – Babson College IV. félév [1. negyedév]

A támogatást az alábbi bankszámlaszámokon teheted meg!

Név: Farkas Dezső

HUF Bankszámla: HU72 1040 0872 8676 6751 5083 1016

USD Bankszámla: HU97 1040 4072 8676 6751 5083 1016

És kérlek a Közleményben jelöld meg a neved, hogy tudjam, ki az, akinek hálával tartozom, és köszönetemet kifejezve a következő cikkeimben szeretettel írjak róluk.

Wolf mindset feliratkozó link

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Farkas Dezső
Farkas Dezső
Farkas Dezső az F.W. Olin Graduate School of Business, Babson College MBA hallgatója, a Jövőt Építők Generációja Egyesület elnöke, valamint a Global Shapers Budapest Hub Alumni vezetője. Beválasztották az 50 tehetséges magyar fiatal közé. Templeton Fellow. Két TEDx előadás fűződik a nevéhez. Az ASEF Young Leaders Summit kiválasztottja Luxemburgban, valamint a Youth Leaders Forum alumnija.

Felkapott cikkek

Hasonló cikkek
Dezso Farkas

Babson College IV. félév [1. negyedév]

A 2022. év eleje egy teljesen más fordulatot hozott...

Babson College III. félév [2. negyedév]

Az első negyedéves élmények elsöprő erővel hatottak, kettős érzéseket...

Babson College III. félév [6. rész] #Miami

Szeptemberben a hőmérséklet és a nap ereje gyilkos. Mégis...

Babson College III. félév [5. rész] #Boston

Boston A nyár során, ahogy korábbi cikkemben is írtam, megpróbáltam...