A JÉG sztori [5. rész] – Jövőt Építők Generációja Egyesület alapítása [2015]

A 2015. év több érdekességet is tartogatott számunkra. Ebben az évben megszületett a döntés, hogy megalapítsuk a Jövőt Építők Generációja Egyesületet  és ezen a néven folytattuk a munkásságunkat a Corvinus Egyetemen is. Mi, a K-Kari Napok alapítói, lediplomáztunk a korábbi évben. Egy korszak ért véget számunkra, és egy új korszak kezdődött. Eljöttünk az egyetemről, de a baráti kapcsolatok szorosak voltak. Összetartott minket a JÉG. Ezért döntöttünk úgy, hogy szeretnénk ezt a kezdeményezést az egyetem falain kívül is folytatni. Mert a vérünkben volt a kreativitás, az innováció és a proaktivitás. És hittünk abban, hogy ez minden új JÉG tag vérében ott van. És őket is meg akartuk ismerni.

Jövőt Építők Generációja

Ebben az évben, 2015. június 23-án az 1066, Budapest, Zichy Jenő utca 19. házszám alatt megtörtént az alapítóülésünk. A JÉG Egyesület alapítótagjai név szerint:

 1. Farkas Dezső, elnök
 2. Pomogyi Kristóf, alelnök
 3. Somlyai László, titkár, később alelnök
 4. Hajas Ádám, elnökségi tag
 5. Szabó Márta, elnökségi tag
 6. Ádám Péter
 7. Jermann Ádám
 8. Katona Klaudia
 9. Meretei Barbara
 10. Szűcs Dorottya

JÉG tag kérdezte – Miért alapítottam a JÉG Egyesületet?

“Minden nagy álom egy álmodóval kezdődik. Mindig emlékezz, benned van az erő, a türelem és a szenvedély, hogy elérd a csillagokat és megváltoztasd a világot”Harriet Tubman

Egyetemista koromban alapítottam az első cégemet. Akkor a Corvinus Egyetemen sokan úgy reagáltak, hogy:

 • Ez így nem lesz jó!
 • Először menj el egy multiba dolgozni és szerezz tapasztalatot.
 • Úgy sem fog sikerülni, mert nincs hozzá vállalkozói tudásod.

Nekem más volt a gondolkodásom. Ha elmegyek egy  multinacionális céghez dolgozni, akkor soha nem szerzem meg ezt a tapasztalatot.

A fenti visszajelzések meg tudják rendíteni a vállalkozó szellemű, de tapasztalatlan ífjú titánokat, ezért vágytam egy olyan pozitív környezetre, amelynek tagjai támogatják egymást az álmaik megvalósításában. Akik arról beszélnek nap mint nap, hogyan valósítsd meg magad, nem arról tartanak hosszas beszámolókat, hogyan nem lehetséges. És akkor úgy éreztem, hogy ezt a JÉG tagjaiban megtalálom.

Ezért hoztam létre a Jövőt Építők Generációja Egyesületet, amelynek tagjai

 1. segítik, támogatják egymást az álmaik megvalósításában,
 2. bátorítják egymást a kudarcok felvállalásában,
 3. cselekvésre ösztönzik egymást,
 4. felhívják egymás figyelmét, ha panaszkodnak és nem az álmaikra koncentrálnak,
 5. emlékeztetik egymást a siker örömére és megélésének fontosságára.

Ehhez megkerestem az alapítótársaimat, és azt a célt tűztük ki, hogy olyan projekteket hozunk létre, amelyek hosszabb távon ezt a környezetet biztosítják a fiataloknak. Olyan lehetőségeket adunk a jövő generációjának, amivel mi nem rendelkeztünk, amikor elkezdtük az egyetemet.

Az Egyesület alapítása

Akkor még egy Egyesület alapítása kínszenvedés volt. Hála Istennek, azóta bevezettek egy egyszerűsített eljárást is, de ez 2015-ben sajnos még nem állt rendelkezésre. Magáról az alapításról külön blogcikket tudnék írni, de a JÉG sztorinak nem ez a célja. Ha érdekel, és szeretnéd megismerni, hogyan lehet most egy Egyesületet alapítani, akkor ajánlom ezt az oldalt kezdésnek.

Mennyire vettem komolyan az Egyesület alapítását?

Én az a típusú ember vagyok, hogyha meghozok egy határozott döntést, akkor szívemet, lelkemet beleadom. Így tettem a JÉG Egyesület alapítása esetén is.

Első lépésként elolvastam a 2011. évi CLXXV. törvényt az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról.

Ezt szerintem érdemes legalább egyszer elolvasni minden civil szervezet vezetőjének.

Ezenfelül elkértem már létező Egyesületek Alapszabályát. Azok a Bíróságon már jóvá lettek hagyva, ezért megismerhettem, hogyan néznek ki. Sokan „letudják” ezt a lépést azzal, hogy felkérnek egy ügyvédet és megcsináltatják vele az anyagot (nem értve annak tartalmát). Én szeretem pontosan tudni azt amit csinálok.

Röviden összefoglalom a mérföldköveket a továbbiakban:

 1. 2015. június 23. – Elfogadtuk az Alapítóülésen a JÉG Alapszabályát, megszavaztuk a szükséges pozíciókra az embereket, és elkészítettük a jegyzőkönyvet és a további szükséges dokumentumokat. Ezt elküldtük ügyvédnek átnézésre.
 2. augusztus 12. – Beadtuk a bíróságra az Alapszabályt és a hozzá tartozó dokumentumokat.
 3. November 10. – Megkaptuk a hiánypótlásra felszólító végzést. Elvégeztük villámgyorsan a változtatásokat, és beadtuk újra.
 4. december 7. – Megkaptuk az újabb hiánypótlásra felszólító végzést. Mondjuk ezen a ponton azért majdnem leestem a székről, amikor elolvastam, hogy miért. Azért, mert az Alapszabályba az alábbi mondatot nem írtuk bele:

“Igazolom, hogy az alapító okirat egységes szerkezetbe foglalt szövege megfelel az alapító okirat módosítások alapján hatályos tartalmának”

Ezzel az elegáns mondattal kiegészítve másnap, azaz december 8-án le is adtuk az új Alapszabályt. Hetente hívtam a Bírónőt – mivel keddenként volt döntés az ilyen ügyekről -, hogy próbáljam sürgetni a szervezet bejegyzését. Végül 2016. január 5-én, az év első bírói döntési napján bejegyezték a Jövőt Építők Generációja Egyesületet.

Hurrá! Hurrá! Hurrá! Egyrészt nagy volt az öröm, másrészt szomorúak is voltunk.

Miért volt baj, hogy 2016. január 5-én kerültünk elfogadásra, azaz az első munkanapon és nem 2015-ben?

Ennek a megértéséhez érdemes tisztázni két szükséges fogalmat: adó 1% és közhasznúság.

Mit jelent az adó 1%?

Minden magánszemély, akinek adófizetési kötelezettsége van, jogosult az adója 1+1%-áról rendelkeznie és azt nonprofit szervezetnek, egyháznak vagy kiemelt költségvetési előirányzatnak felajánlani.

A személyi jövedeladó (SZJA) 1+1% felajánlása az adófizetőként nem kerül semmibe, viszont az olyan szervezeteknek, mint nekünk az értéke felbecsülhetetlen. Ez adja a támogatásunk jelentős részét, amiből tudunk működni és gazdálkodni. Ha szívesen adnád le nekünk az adó 1%-át, akkor az alábbi linken itt van minden szükséges információ, ezt hogyan tudod megtenni:

Mit jelent a Közhasznúság?

A közhasznúság egy minősítési besorolás, amely bizonyos kedvezményekre jogosítja fel a szervezeteket, de egyúttal kötelezettségeket is ír elő.

Miért jó a közhasznúság?

A Közhasznúsági fokozat előnye, hogy a cégek lényegesen könnyebben tudják a szervezetet támogatni. A közhasznúsági igazolás kiállítása segítségével el tudják számolni költségként (ráfordításként) a támogatást, szemben a nem közhasznú szervezetekkel, ahol ez az adózás előtti eredményt csökkentő tétel.

Miért volt baj, hogy 2016. január 5-én kerültünk elfogadásra, azaz az első munkanapon és nem 2015-ben?

A cikk alján a jegyzetekben részletesen kifejtem, hogy milyen feltételei vannak az adó 1% és a közhasznúsági fokozat megszerzésének. Az egyik fontos feltétel a 2 lezárt üzleti év, vagyis 2 teljes lezárt üzleti év. És itt a TELJES éven van a hangsúly. Mivel január 5-én lettünk bejegyezve, ezért a 2016. már nem számított teljes lezárt üzleti évnek, csak törtévnek.

Tehát nekünk a két teljes lezárt üzleti évünk 2017. és 2018. volt. Azaz 2019-ben kérvényezhettük először az adó 1% igénylését, és a közhasznúsági fokozatot. És végül 2020-ban kaphattunk először adó 1% támogatást.

Milyen érdekes, hogy 1 munkanapnyi különbség 1 évet vett el a szervezet támogatottságának életéből.

Will, a leghűségesebb JÉG szervező

Kari Napok 2015

Az élet arra sodort minket, hogy megalapítsuk az Egyesületet és az alapmag együtt maradjon. De közben a Corvinus Egyetemen is folytattuk a Kari Napok tevékenységét. Mivel az első 4 rész erről szólt, ezért ezt nem fogom olyan részletesen kibontani már. Ha olvastátok a korábbi részeket, elég jól ismeritek a tevékenységünket.

Szóval 2015-ben szerveztük az ötödik Kari Napokat. Abból a szempontból is különleges volt, hogy amikor azt mondom, hogy „szerveztük” már királyi többesnek számít. Már lediplomáztam, és mentorként voltam jelen. Mivel itt már nem a memóriám megkopása jött szóba, szimplán kimaradtam az operatív szervezésből, ezért megkértem Tóth Gábor barátomat, aki akkor az esemény főszervezője volt, hogy segítsen megírni ezt a részt. A jegyzetekben a cikk alján találjátok a Kari Napok 2015 rövid, de részletes bemutatását.  

A Kari Napok 2015 promóvideóját itt tudjátok megnézni.  

A nemzetközi porond

Az időnk nagy része 2015-ben adminisztratív dolgokkal, a bírósággal és az ügyvédekkel való kapcsolatottartásról szólt, valamint a jogi fogalmak és az egyesületi élet tanulmányozásáról. Mégsem akartuk szem elől téveszteni azt, amiért létrejött a JÉG. Akkor ismerkedtem meg az Erasmus+ lehetőséggel is, amelyben az Európai Unió fiatalok konferenciákra való utazását támogatja. Ez megtetszett nekünk is, és szerettünk volna egy ilyen vonalat beépíteni a szervezetbe. Viszont nem volt senki nálunk, aki ismerte volna ennek működését.

Kitekintés – ASEF Young Leaders Summit

Az ASEF (Asia-Europe Foundation) Fiatal Vezetők Konferenciáján lehetősége van fiataloknak találkozni elit üzletemberekkel, politikusokkal és gondolkodókkal. A konferenciát 2015. óta szervezik meg. Én azon szerencsés emberek közé tartozom, akinek lehetősége volt részt venni az első alkalmon. Olyan meghívott vendégekkel tudtunk megismerkedni, mint:

 • Peter Verterbacka, az Angry Brids vezetője;
 • az IMF elnöke,  
 • Martine Reicherts, az Erasmus+ program alapítója.

Erről akkor készítettem egy összefoglalót is, amit itt érhettek el, ha kíváncsiak vagytok rá: ASEF Young Leaders Summit 2015 összefoglaló. 

Akkor a konferenciára 5998 jelentkező volt 51 országból, és mindössze 150 főt választották ki, országonként 1-1 embert, a nagyobb országokból (mint Kína, India vagy Amerika, több főt). Én képviseltem Magyarországot.

Ha szeretnétek erről a lehetőségről többet olvasni, vagy a soron következő konferenciára jelentkezni, az alábbi honlapon megtudjátok nézni.

Találkozás és beszélgetés Peter Vesterbackával, az Angry Birds játékfejlesztő cég egyik vezetőjével

De miért fontos ez a konferencia a JÉG életében?

A konferencián találkoztam Bulgária képviselőjével, Shirin Aminnal. Akkor Shirin már régóta foglalkozott Erasmus+ konferenciák szervezésével, nemzetközi körökben is elismert szakértelme a projektek megvalósításában rejlett. Azonnal kaptam is a lehetőségen, és a megismerkedésünk után rövid idővel felkértem, hogy legyen a JÉG nemzetközi projektmenedzsere, és írjunk a JÉG számára konferencia pályázatokat.

A következő évben meg is kezdtünk a nemzetközi konferenciákra a pályázati anyagok elkészítését.

Shirin Amin
Shirin Amin a Young Leaders Summit eseményen Bulgáriát képviselve

Az új logó megszületése

“A logó egy azonosító, de egyben olyasmi is, ami megtestesíti azt, hogy ki vagy.”Steven Heller

Az egyesület megalapítását követően új logót is készítettünk. Ez a döntés elkerülhetetlen volt, ugyanis a névváltás miatt egyértelmű volt a csapatunk számára, hogy a Kari Napok logóját le kell cserélnünk a JÉG logójára.

Kitekintés a logó evolúciójáról

Eddig a pontig 2015. év eseményeit részleteztem számotokra. A logó evolúciójának bemutatásához lineárlisan mutatom be 2011-től 2017-ig a logó fejlődését. Végül 2017-ben érte el a mai formáját a logónk. Lássuk a kezdetektől. 

2011

A 2011-es K-Kari Napok idején az alábbi logóval indultunk el. Ennek a logónak egy erős kötődése volt a közgazdaságtanhoz. Alapja a matematikai integrál jel, amelyben határozott integrálhoz tartozó alsó és felső számok a dátumot jelentették. Vagyis a 406-407 a képen az április 6-7. dátumot jelentette, a K jelzés a K-Kari Napokat, és a 2011 pedig az évet.

Itt az integrál szóval játszottunk. Az eseménynek az volt a célja, hogy integráljuk a diákokat és a tanárokat, és legyen egy közös platform, egy esemény, ahol lehet fejlődni és megismerni egymást.

Corvinus - K-Kari napok 2011
A 2011-es K-Kari Napok logó a bal felső sarokban

2012

A 2012-es logó felépítése és szempontja hasonló volt. Kiegészítettük a háttérben a Corvinus Egyetem épületével, és a Közgazdaságtudományi Kari Napok felirattal.

A 2012-es K-Kari Napok logó

2013

A 2013. év során éreztük, hogy ahogy fejlődik a szervezetünk, úgy a dizájnnak is fejlődnie kell. A középiskolás volt osztályfőnököm lánya, Berke Adrienn Tihana éppen az egyetemen marketingszakra járt, ahol szeretett volna egy referenciaprojektet. Megbeszéltük, hogy társával elkészíti a Corvinus Egyetem rendezvényének az arculati elemeit. Így született meg az alábbi logó és a Kabala dizájnja is:

A 2013-as logó – már egy új, profibb dizájn

Leírás a logóhoz: Egy stilizált K (közgazdasági) betűből indult ki, mely egyesül a kar egyik stilizálható motívumával, a statisztikai grafikonokkal. A két ív fiatalos lendületet ad a logónak, melynél fontos szempont volt a pozitív hangsúly, például a megjelenő grafikonok iránya. A színek vidám hangulatot teremtenek, elsősorban a közgazdasági kar kék színe, illetve a többi verziónál az összes kar színe jelenik meg. További verzióként a szivárvány színeit kapta a logó, így utalva a játékosságra, fiatalságra. Ha a minta úgy kívánja, forgatható, és a szöveg is kiegészíthető a hiányzó K betűvel (k-kari napok). A logó egyszerre kívánja kifejezni az egyetem megbízható arcát, a kar sajátosságát és az ott tanuló fiatalok dinamizmusát, játékkedvét.

Tetszett a logó a csapatunk számára, így innentől már ezt alkalmaztuk. Ha szeretnél kicsit nagyobb betekintést, itt megnézheted a teljes arculati tervünket, ez tartalmaz több logót is, mi végül a fentit választottuk ki a csapattal: K-Kari Napok 2013 – Arculati Elemek

2014

Hasonló logó volt a 2013-as évhez, mindössze kiegészítettük azzal a szöveggel, hogy „Érted. Veled. Neked.”

K-Kari Napok 2014 logó

2015

Megtörtént a hivatalos névváltás, a K-Team nevét lecseréltük Jövőt Építők Generációja névre. Természetesen ehhez alkalmazkodnia kellett a logónak is. Katona Klaudia, a JÉG akkori főszervezője tervezte az első JÉG logókat, amiből kiválasztottuk a 2015. évi logónkat.

Logótervek:

Az alábbi logótervek születtek meg ebben az évben – Logóterv 1.
Az alábbi logótervek születtek meg ebben az évben – Logóterv 2.
Az alábbi logótervek születtek meg ebben az évben – Logóterv 3.
Az alábbi logótervek születtek meg ebben az évben – Logóterv 4.

Végül az utolsó mellett döntöttünk, és használtuk. Ezt láthatjátok ebben az évben a platátokon és a programfüzetben is.

2016

Varga Virág, a JÉG tagja készítette el a JÉG második generációs logóját. A rövid kisvideót a logónak a készítéséről itt találhatjátok.

Varga Virág, a logó megalkotójának visszaemlékezése

„A JÉG alaplogója hasonló volt, nem szerettem volna attól nagyon eltávolodni. A logó megújítása során elkezdtem szimbólumokban gondolkodni, mert szerettem volna egy szimbólum köré építeni, ami jelent is valamit. Ami megfelelően tükrözi a JÉG értékeit. Innen jött a gyémánt. Maga a kék szín a JÉG/Gyémánt hidegebb színéből inspirált, ezért kötöttem össze őket.”

2017

Ebben az évben érte el a JÉG logó a jelenlegi, végső formáját. Megváltoztatva a betűtípust a logóban sokkal letisztultabb „G” betűt és hatást kaptunk – ezt Kondacs Andrásnak köszönhetjük. Itt nézhetitek meg az ehhez tartozó intro videót: JÉG Intro videó

Mit szimbolizál számunkra a logó?

A gyémánt alakú JÉG logó számunkra az alábbiakat jelenti: 

Ritka, értékes és elegáns. Alapanyaga az élővilág alapját adó szén. A természetben évmilliók alatt, és csak megfelelő hőmérsékleti és nyomásviszonyok mellett jön létre, bonyolult folyamat során, ami a szénkötéseket roppant szervezett és rendkívül hatékony módon rendezi át.

Képes ellenállni a hatalmas hőnek és nyomásnak. A drágakő, amely szabályos, szimmetrikus oktaéder vagy hexaéder, nem attól értékes, hogy a nyers gyémánthoz valamit hozzáadtak, hanem a csiszolástól, amelynek során épp, hogy elvettek belőle.

A végeredmény pedig tagadhatatlanul csábító: egyedi, elbűvölő és rabul ejtő. Ahogy a mondás tartja: a gyémánt örök.

Ezt szimbolizálja a JÉG logója is. Maradandó értékek alkotása egyedi, elbűvölő és rabul ejtő módon.

Mi hiszünk abban, hogy a hozzánk érkező JÉG tagok „szén” formájában érkeznek, amik a megfelelő nyomás (InnerTalent program, képzések, előadások, környezet) hatására gyémántokká válhatlak. De ez csak rajtuk múlik, hogy mennyire hajlandók beletenni a munkát a saját fejlődésükbe.

JÉG - Jövőt Építők Generációja Felvételi

Összefoglalás

 1. Ha teszel valamit, tedd bele magad. Ne félmunkát végezz. Amikor eldöntöttem, hogy Egyesületet alapítok, elolvastam többek között a teljes ide tartozó jogszabályt. Te megtennéd? 
 2. A válságok rámutatnak a gyengeségekre. Ilyenkor ne zárkózz be, ne viselkedj úgy, mintha mi se történne. Vedd észre a gyengeségeidet és – ha teheted – hozd helyre. Rakd rendbe magad, a szervezeted, a céged.
 3. Mindennek jelentése van. Számunkra a logó jelentése erőt adhat a megfelelő időben és a megfelelő helyen. Ne feledd, sokszor valami attól lesz több, ha elveszünk belőle. Ahogy a gyémánt is, a csiszolástól válik értékesebbé.

JÉG - Jövőt Építők Generációja Támogatás

Wolf mindset feliratkozó link

Jegyzetek

Milyen feltételeket kell teljesítenie egy civil szervezetnek, hogy jogosult legyen az adó 1%-ra?

 1. a civil szervezet formája: egyesület (kivéve párt, biztosító egyesület, munkaadói és munkavállalói érdekképviselet) vagy alapítvány, közalapítvány legyen és a székhelye belföldön legyen – A mi formánk Egyesület, pipa!
 2. A bíróság legalább a rendelkező nyilatkozat évét megelőző két évvel nyilvántartásba vett – Ehhez kell két teljes évet várni.
 3. közhasznú tevékenységet végez – A JÉG oktatással foglalkozik, ami beletartozik a közhasznú tevékenységek közé.
 4. közvetlen politikai tevékenységet nem folytat – Mi nem folytatunk, ez pipa.

Ha ezek teljesülnek, akkor a felajánlás éve előtti szeptember 30-ig regisztrálhatja magát a NAV-nál, utána jogosult lesz.

Mikor kérheti egy szervezet a közhasznú státuszt?

Akkor, ha megfelel különböző kritériumoknak:

 1. Magyarországon nyilvántartásba vett egyesület, alapítvány vagy nonprofit gazdasági társaság
 2. A létesítő okiratában megjelölt közfeladatot lát el, hozzájárulva a társadalom és az egyén közös szükségleteinek kielégítésén, amely a közhasznúsági mellékletből is látható
 3. Megfelelő erőforrásokkal és társadalmi támogatottsággal rendelkezik

Mit jelent a megfelelő erőforrás?

Ha az előző két lezárt üzleti évben a következő feltételekből legalább egy teljesül:

 • az átlagos éves bevétele meghaladja az egymillió forintot
 • a két év adózott eredményének összege nem negatív
 • a személyi jellegű ráfordításai – kivéve vezető képviselőket – elérik az összes ráfordítás egynegyedét

Mit jelent a megfelelő társadalmi támogatottság?

Ha az előző két lezárt üzleti évben a következő feltételekből legalább egy teljesül:

 • a szervezet által elért 1%-os felajánlás eléri az összes bevétel 2%-át
 • a közhasznú tevékenység érdekében felmerült költségek, ráfordítások elérik az összes ráfordítás felét a két év átlagában
 • közhasznú tevékenységének ellátását tartósan (két év átlagában) legalább 10 közérdekű önkéntes tevékenységet végző személy segíti

Kari Napok 2015

Íme Tóth Gábor barátom összefoglalója, aki akkor az esemény főszervezője volt. A programfüzetet itt találjátok: 

Az első nap

Az eseményt hétfőn reggel a Coca-Cola Testébresztő Focikupa előselejtezője nyitotta meg. Este a Corvinus Fashion Nighté volt a főszerep, amelyet az Egyetem aulájában szerveztünk, színpaddal, megvilágítással, zenével – ahogy egy divatbemutatót kell. A modellekké avanzsált hallgatók 6 tervező kollekcióját prezentálták. A zsűri döntése alapján nyertes modell részt vehetett a Supermodel of The Year eseményen.

Második nap

A második napon a szakmaiságé volt a főszerep. A napot egy konferenciával nyitottuk, amelynek a résztvevői azt tárgyalták, hogy milyen szerepe lehet az informatikának a magyar KKV-k versenyképességének alakításában. Ezután Bincze Bea beszélt arról, hogyan érhetünk el sikereket gondolkodásmódunk megváltoztatásával. Őt követte Békefi László, a Coca-Cola HBC kereskedelmi igazgatója, aki első kézből nyújtott betekintést a Coca-Cola magyarországi marketing tevékenységébe. Ezalatt az aulában a Coca-Cola Company velünk együttműködve rendezte meg Országos Teqball-bajnokságuk egyetemi selejtezőjét. Ez az esemény abból a szempontból is különleges volt, hogy a Teqball ekkor kezdte el megvetni a lábát az országban, így az elsők között biztosíthattunk lehetőséget a sport kipróbálására. Nagy sikerű volt még a Neurofeedback standja, ahol a résztvevők agyi működésüket, koncentrációs képességüket térképezhették fel.

Mentorest 2015

A Mentorest helyszíne a Google Ground volt. A mentorok listája – mint mindig – most is kifejezetten illusztrisra sikerült:

 • Gerendai Károly – Sziget Kulturális Menedzser Iroda Kft. ügyvezető igazgató
 • Mécs Imre – Gránit Bank Zrt. igazgatósági elnök
 • Michele Orzan – European Chamber (EuCham) elnök
 • Pósfai Gábor – Decathlon Magyarország ügyvezető igazgató
 • Sellyey Tamás – Work Force ügyvezető igazgató
 • Szelei Szabolcs – Google marketing igazgató
 • Takács Ákos – RedBull magyarországi brand manager
 • Tóth Judit – Nemzetközi Bankárképző Zrt. vezérigazgató
 • Konstantinos Vairlis – Coca-Cola HBC pénzügyi igazgató
 • Winkler Zsolt – Kitchen Budapest ügyvezető igazgató

Anekdota a Mentorest 2015 eseményről

A Mentorest hangulatát már megalapozta, hogy mikor beléptünk a számunkra biztosított terembe, az asztalokon Pepsi termékek fogadtak minket. Konstantinos Vairlis, a Coca-Cola HBC pénzügyi igazgatója hál’Istennek nem vette rossz néven ezt, mindenesetre jót szórakozott a helyzet pikantériáján.

Harmadik nap

A szerdai nap folyamán rendeztük meg Diákvetélkedőnket, ahol 3-5 fős hallgatói csapatok mérkőztek meg egymással logikai, ügyességi, kreatív feladatokon keresztül. Támogatóink közül képviseltette magát egy-egy állomással a Basiliskus 3D, Greenwill és a Supergym is.

Ezzel párhuzamban több rendezvény is folyt még. A BEAC-on a röplabda bajnokság zajlott, az aulában egy rövid thai boksz bemutatót láthattak az egyetemi polgárok, a III. előadóban pedig előadásokon vehettek részt az érdeklődők. Először Szauer Tamás, a Kitchen Budapest munkatársa beszélt az ötletmenedzsment folyamatáról. Őt követte az ExxonMobil előadása, ahol Csonka Csilla hívta fel a figyelmet az önéletrajzok sarkalatos pontjaira, gyakori hibákra. Ezután a McKinsey-től Kincses Attila ismertette a jelenleg uralkodó globális bankpiaci trendeket, és kitekintést nyújtott arra is, hogy szerinte mi várható a következő időszakban. Az előadások sorát Michele Orzan, a European Chamber elnöke zárta, aki Business Leadership and Social Impact címmel tartott angol nyelvű kerekasztal-beszélgetést. A délután folyamán rendeztük meg Startup-versenyünk döntőjét is, ahol a hallgatók vállalkozásötleteiket mutatták be többek között a Kitchen Budapest, a Pear Williams, és az M27 Absolvo szakembereinek, akik a győztest a vállalkozása beindításához elengedhetetlen csomaggal díjazták.

Negyedik nap

Az utolsó napot a kommunikáció és protokoll jelentőségéről szóló konferencia nyitotta meg. Déltől a 245 csapatos II. Országos Középiskolás verseny 10 legjobb csapata mérte össze tudását a döntőben, ahol álmaik vállalkozását kellett bemutatniuk az egyetemi oktatókból és szakemberekből álló zsűrinek.

Eközben az aulában az előző évek hagyományaihoz hűen Antal Gergely nemzetközi sakknagymesterrel és kétszeres korosztályos magyar bajnokkal mérte össze tudását 20 hallgató a Sakkszimultán keretein belül. Ezt követően György Dóra, a PwC toborzási vezetője oszlatta el a könyvvizsgálatról kialakult tévhiteket Audit in Real Life című előadásában. A rendezvényt a The Fashion Hunterrel együttműködésben megszervezett Innováció a divatban elnevezésű kerekasztal-beszélgetés zárta.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Farkas Dezső
Farkas Dezső
Farkas Dezső az F.W. Olin Graduate School of Business, Babson College MBA hallgatója, a Jövőt Építők Generációja Egyesület elnöke, valamint a Global Shapers Budapest Hub Alumni vezetője. Beválasztották az 50 tehetséges magyar fiatal közé. Templeton Fellow. Két TEDx előadás fűződik a nevéhez. Az ASEF Young Leaders Summit kiválasztottja Luxemburgban, valamint a Youth Leaders Forum alumnija.

Felkapott cikkek

Hasonló cikkek
Dezso Farkas

A JÉG sztori [4. rész] – K-Kari Napok [2014]

A korábbi év sok szempontból pozitív és tanulságos volt...

A JÉG sztori [3. rész] – K-Kari Napok [2013]

Egy év eltelt. Nagyon sok tapasztalatot szereztünk. A sok...

A JÉG sztori [2. rész] – K-Kari Napok [2012]

Az első évünk az alkotásról, a kreativitásról és a...